• home
 • video
 • pas verschenen

  Knieblessure houdt Yellow Tiger Aelbrecht van WK

  Freya Aelbrecht is een van de sterkhouders van de Yellow Tigers.

  Freya Aelbrecht heeft in het derde en laatste oefenduel van de Yellow Tigers tegen Duitsland een zware knieblessure opgelopen. De middenspeelster moet dus afzeggen voor het WK in Italië en dat is een fikse aderlating voor de Belgische nationale volleybalploeg.

  Aelbrecht blesseerde zich afgelopen weekend tegen Duitsland aan haar knie. Onderzoek bracht aan het licht dat haar voorste kruisbanden zwaar geraakt zijn. Ze zal zeker een half jaar out zijn.

  "Voor Aelbrecht is dit persoonlijk en sportief een héél zware opdoffer", zegt onze volleybalman Marc Willems. "Er wacht haar een revalidatie van vele maanden, waardoor ook haar eerste seizoen bij de Italiaanse topclub Busto Arsizio in het water valt."

  "Ook voor de Yellow Tigers is het uitvallen van middenspeelster Aelbrecht een zware klap. Aelbrecht was de speelster die in moeilijke momenten de ploeg bleef aanvuren en motiveren."

  "Haar rol als middenspeelster zal men tactisch wel min of meer kunnen opvangen, maar haar gedrevenheid naast en op het veld zullen de Yellow Tigers op het WK erg missen."

  Bondscoach Van de Broek: "We zullen Freya missen"

  "Dit is in de eerste plaats vreselijk voor haar", zegt bondscoach Gert Vande Broek in een eerste reactie. "Freya is een supergemotiveerde, ambitieuze vrouw die de sfeer in de ploeg kon brengen en die net een mooie transfer naar Burso Arzisio versierd had."

  "Nu ziet ze de bekroning van de zomercampagne van de Yellow Tigers aan haar neus voorbijgaan. We zullen haar missen op het WK", aldus Vande Broek.

  De Yellow Tigers beginnen op 23 september aan het WK volleybal in Italië. U kunt alle wedstrijden van de Belgische vrouwen live bekijken op Sporza.