• home
 • video
 • pas verschenen

  Preud'homme: "Iedereen is nu vervangbaar"

  Preud'homme: "Er is ontegensprekelijk een kwaliteitsinjectie."

  Club Brugge kreeg tijdens de laatste dagen van de transferperiode een volledige facelift. "Maar ik verwacht van die jongens niet meteen wonderen", is Michel Preud'homme in de aanloop naar de topper tegen Genk realistisch.

  In de laatste week van de transfermarkt nam Club Brugge onder meer afscheid van Lestienne, Odjidja, Jørgensen en Dierckx. Aan de andere kant verwelkomde het dan weer vijf nieuwe spelers: Izquierdo, Gedoz, Vormer (foto), Silva en Brodic.

  Club krijgt zo plots een bijna totaal nieuw gezicht. Michel Preud'homme beseft dat het een tijdje zal duren om dat alles tot een lekker broodje te kneden.

  "Ik prijs me gelukkig dat we al tien dagen met de nieuwkomers konden werken. Het is een begin, maar verwacht van die jongens ook niet meteen wonderen. Gun ze tijd. Het is nog te vroeg om ze te evalueren. Maar er is ontegensprekelijk een kwaliteitsinjectie."

  Preud'homme wil niet over een luxeprobleem spreken, maar hij ziet wel in dat de ruime kern hem meer opties geeft. Zo suggereert hij dat zelfs aanvoerder Timmy Simons wel eens op de bank kan starten. "Eén of elf spelers kunnen onmogelijk onafgebroken op een hoog toerental draaien. Iedereen is nu vervangbaar. Als je op drie fronten zo lang mogelijk wil meedraaien, heb je iedereen nodig."

  "We strijden vanaf nu met gelijke wapens met Anderlecht"

  Hoewel de coach wat extra tijd vraagt, krijgt hij die niet, want met Genk krijgt het al meteen een pittig examen. "Het ideale scenario bestaat niet. Bijna iedereen is fit. Voor Refaelov en De Sutter komt Genk nog iets te vroeg, terwijl Castillo geschorst is en ook een verrekking heeft."

  "Dankzij onze kwaliteitsinjectie krijgen we de kans om werk te maken van de aansluiting met de huidige koplopers. Vanaf nu strijden we met gelijke wapens, want ook Anderlecht krijgt nu met de belasting van Europese wedstrijden af te rekenen."