• home
 • video
 • pas verschenen

  McLeish: "Deze wedstrijden, daar doe je het voor"

  Alex McLeish coacht zondag zijn eerste wedstrijd in de Cristal Arena.

  Racing Genk neemt het zondagnamiddag in eigen stadion op tegen Club Brugge. Coach Alex McLeish kijkt uit naar de kennismaking met het thuispubliek. “Dit zijn de momenten waar je het voor doet. Voor eigen publiek spelen zorgt voor druk, maar ik verwacht veel steun van ons gepassioneerd publiek."

  McLeish raakte in zijn eerste wedstrijd als coach van Racing Genk niet verder dan een 1-1-gelijkspel bij Oostende. De Schot wil nu van de Cristal Arena een oninneembare vesting maken. "Ik praat veel met mijn spelers over onze thuiswedstrijden. De tegenstander moet vanaf nu elke keer met een slecht gevoel de bus opstappen.”

  Tijdens de wekelijkse persconferentie somde McLeish 22 spelers op die deel uitmaken van kern. Derrick Tshimanga sukkelt met een hamstringblessure en raakt niet fit. Aanwinst Alexander Cavric staat wel op de lijst.

  “Over wie wel en niet gaat spelen laat ik me niet uit. Die knoop hakken we morgen door na de laatste training. Ik heb Cavric heel even aan het werk gezien maar nog niet genoeg om een volledig beeld van hem te vormen. Of hij speelt? Het lijkt me weinig waarschijnlijk dat hij in de ploeg staat of op de bank zit.”

  Internationals Kara, Anale en Okriasvili behoren ook tot de kern. Vooral de terugkeer van Okriasjvili had heel wat voeten in de aarde. Door visumproblemen kwam hij pas vrijdag aan in Genk. "Hij heeft het de afgelopen dagen hard te verduren gehad. Ik weet dat hij afgelopen zondag een goede wedstrijd heeft gespeeld en hij behoort tot de kern."

  De Georgiër zal wel nog een fitheidstest moeten doen. Als die goed is, maakt hij kans om zondag te spelen. "Een garantie is dat niet neen. Naar de toekomst toe moeten we proberen eraan te werken dat de internationals daags na een interland terug op de club moeten zijn.”

  Club Brugge was zeer actief op de transfermarkt. Niet minder dan vier nieuwe spelers werden aangetrokken. “Elke nieuwe speler heeft altijd een aanpassingsperiode nodig en ik weet ook niet of zij zullen spelen. Om goed voorbereid te zijn heb ik beelden opgevraagd zodat ik op de hoogte ben.”