• home
 • video
 • pas verschenen

  Bento niet langer aan het roer bij Portugal

  Bento betaalt het gelag voor de tegenvallende resutaten.

  Paulo Bento is geen bondscoach van Portugal meer. Na het ontgoochelende WK en de verrassende 0-1-thuisnederlaag in de eerste EK-kwalificatiewedstrijd tegen Albanië heeft hij in overleg met de Portugese bond beslist om een stap opzij te zetten.

  Bento verlaat zijn post na een reeks slechte resultaten. Op het afgelopen WK in Brazilië slaagden Christiano Ronaldo (foto) en co er in een groep met Duitsland, de VS en Ghana niet in om zich te kwalificeren voor de achtste finales.

  Bovendien maakte Portugal afgelopen zondag een valse start in de EK-campagne. Op eigen veld liep het zonder Ronaldo tegen een verrassende 0-1-nederlaag aan tegen Albanië. Dat verlies bleek uiteindelijk de doodsteek voor Bento, die na het WK 2010 in Zuid-Afrika in dienst was getreden als bondscoach.

  Bento leverde zijn beste prestatie op het EK 2012 in Polen en Oekraïne. Toen loodste hij Portugal naar de halve finales, waar het na strafschoppen uitgeschakeld werd door de latere kampioen Spanje.

  De Portugese voetbalbond zou eerstdaags de naam van de nieuwe bondscoach bekendmaken. Op 14 oktober werken de Portugezen hun volgende EK-kwalificatiematch af in en tegen Denemarken.