• home
 • video
 • pas verschenen

  Bale: "Veruit slechtste veld waar ik al op voetbalde"

  De rubberen korrels spatten bij elke beweging in het rond.

  Wales kwam gisteren met de schrik vrij in Andorra, waar het op de valreep met 1-2 won. Maar vooral het "revolutionaire" kunstgrasveld moest het bij Wales ontgelden. "Als je als ploeg de bal graag laat rondgaan, vergeet het maar", zei bondscoach Chris Coleman.

  Andorra speelt zijn thuismatchen in een nieuw nationaal stadion, met een revolutionaire 3G-kunstgrasmat, die zwarte rubberen korrels bevat. Klein probleem: bij elke trap, tackle of baltoets botsen die korrels alle kanten uit.

  "Dit was met voorsprong het slechtste veld waar ik ooit op heb gespeeld", zei Wales-ster Gareth Bale, die zijn land met twee goals de drie punten bezorgde. "Ik kan niet beschrijven hoe slecht, hobbelig en hard het veld was."

  Bondscoach Chris Coleman was al even kritisch. "Toen we er voor het eerst op trainden, zonk de moed mij in de schoenen. Voor de wedstrijd wou ik er niks van zeggen, maar nu kan ik dat wel: als je als team de bal graag laat rondgaan: vergeet het maar."

  "Volgens mij voldoet dit veld helemaal niet aan de UEFA-normen. Maar een klacht wil ik niet indienen, want ik wil dat de andere ploegen hier ook moeten spelen."

  Andorra en Wales zijn ingedeeld in de groep van de Rode Duivels. De Belgen beginnen op 10 oktober in eigen huis tegen Andorra aan hun EK-campagne. Exact een jaar later, op 10 oktober 2015, moeten de Duivels naar Andorra.