• home
 • video
 • pas verschenen

  Lestienne: "Het was echt tijd om van lucht te veranderen"

  "Ik ben klaar om op mijn eigen benen te staan."

  Genoa is na vijf jaar Club Brugge de nieuwe thuishaven van Maxime Lestienne. "Ik zat aan mijn plafond bij Club. Voor mijn ontwikkeling was het beter om te vertrekken, ook al wilde mijn Qatarese club me nog verhuren aan Club", zegt de snelle flankspeler.

  Maxime Lestienne versierde twee weken geleden een  transfer naar de Qatarese topclub Al-Arabi. Niet met de bedoeling om daar te voetballen, maar om meteen weer uitgeleend te worden aan een Europese club. Dat werd Genoa, waar Het Nieuwsblad hem opzocht.

  "Na vijf jaar zat ik aan het plafond bij Club Brugge", verklaart Lestienne zijn speciale overstap. "Het was echt tijd om van lucht te veranderen. Club had me graag nog gehuurd van Al-Arabi, maar ik vond het voor mijn ontwikkeling beter om te vertrekken."

  "Dat besef is er vooral vorige winter gekomen, toen ik heel dicht bij Wolfsburg stond. Al-Arabi was financieel een stap vooruit, maar ik heb meteen duidelijk gemaakt dat ik niet in Qatar wilde spelen."

  "Ik wilde sportief een stap hogerop zetten, maar wel bij een club waar ik zou spelen. De voorzitter van Genoa kende me en ik was meteen verliefd op de club, het stadion, de stad, het weer. Het leven zal hier meevallen, dat maakt het helemaal perfect."

  "Zo snel mogelijk Italiaans leren"

  "Het technische niveau ligt hier een stuk hoger en het gaat sneller. Aan de warmte is het wennen. Het was 35 graden tijdens mijn eerste training", zegt Lestienne. " Ook aan de taal moet ik gewoon worden. Ik kan geen Italiaans en mijn Engels is ook maar zozo. Ik wil zo snel mogelijk Italiaanse lessen volgen."

  Lestienne wond er nooit doekjes om dat hij graag thuis woonde en de strenge hand van vader en moeder nodig had. "Ik wil mijn ouders bedanken voor alle goeie zorgen, maar deze transfer heeft alles versneld. Mijn vriendin zal hier ook goed voor me zorgen. Het is allemaal snel gegaan, maar ik ben klaar om op mijn eigen benen te staan. Of ik nu geen speelvogel meer ben? Ik was pas 17 toen ik bij Club aankwam, nu ben ik nog altijd maar 22. Ik heb wel enkele stommiteiten begaan, maar wie niet op zo'n leeftijd?"

  Tweets van Genoa: