• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Radzinski: "Menzo koos onvoldoende voor de aanval"

  Radzinski: "We willen aanvallend totaalvoetbal brengen."

  Sportief directeur Tomasz Radzinski heeft uitgelegd waarom Lierse afscheid heeft genomen van coach Stanley Menzo. "We brengen goed voetbal, maar staan wel laatste en kunnen geen doelpunten maken", vertelt hij bij Sporza.

  Lierse verloor gisteren bij Waasland-Beveren en zakte weg naar de bodem van de stand. "We staan laatste en verliezen drie keer op rij met 2-0. We scoorden niet en konden geen vuist maken. We maakten vannacht de rekening en besloten vanmorgen om afscheid te nemen van Stanley", legt Radzinski uit.

  "Ons voetbal valt nog goed mee, maar het stokt aan de zestien van de tegenstander. Gisteren was zelfs een van onze beste matchen, maar als je geen kansen creëert, kun je niet winnen. Dan moet je een beslissing nemen."

  "Onze ploeg heeft nog veel te leren, ons elftal is gemiddeld 22 jaar. Alles loopt goed en vlotjes, maar we scoren niet. Gisteren speelden we tegen de hekkensluiter met een spits. Dan vraag je je als bestuur af of we voldoende voor de aanval gaan. En we vinden dat dat het niet het geval is."

  "We willen het met iemand anders proberen en zullen met die coach duidelijke afspraken maken. Maar we zijn niet gehaast in onze zoektocht, Alfons Arts en Daniel Simmes zullen tot dan de taak van interim-trainer invullen."

  "Bij Lierse primeert de jeugd. We hebben veel talent waarmee we willen bouwen, maar ook heel aanvallend totaalvoetbal willen brengen. Lierse moet veel goals maken."

  "Heb al 15 kandidaten gehoord"

  Lierse moet na 15 maanden Menzo dus een nieuwe coach zoeken. "Ik heb sinds vanmorgen al pakweg 15 kandidaten gesproken, gemaild of ge-sms't."

  "Maar in deze laatste dagen van de transferperiode wil ik ook nog versterking halen. We moeten creatief zijn in onze zoektocht, want eigenlijk is ons budget 0. We mikken op spelers die we kunnen huren om onze goeie ploeg, die meeval mist, te versterken. Als we een keer winnen, zijn we zeker en vast opnieuw vertrokken.""