• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Judoka Van Snick: "Gemotiveerder dan ooit"

  Van Snick moest één jaar vanaf de zijlijn toekijken.

  Judoka Charline Van Snick vecht op 13 september in Zagreb haar eerste wedstrijd sinds haar schorsing werd opgeheven. "Ik ben gemotiveerder dan ooit", aldus Van Snick.

  Charline Van Snick wil "sportieve revanche" nemen en zo snel mogelijk terugkeren op het hoogste niveau. Haar grote doelen zijn het EK, in april 2015, en goed presteren op de Olympische spelen van Rio 2016.

  "Ik heb de voorbije maanden bijzonder hard gewerkt en ben in vorm. Toch kan je een training niet vergelijken met de competitie", klinkt het bij Van Snick.

  De Belgische judoka stond een jaar aan de kant toen ze vorig jaar tijdens het WK in Rio positief testte op cocaïne. Van Snick, die in 2012 brons behaalde op de Olympische Spelen van Londen, hield altijd vol dat ze nooit bewust doping had genomen.

  De Internationale Judobond kende geen genade en legde de Luikse een schorsing van twee jaar op. Daarop trok Van Snick naar het TAS in Lausanne, dat haar in het gelijk stelde. Volgens het Sporttribunaal was het "waarschijnlijk" dat ze het slachtoffer werd van sabotage en dus onschuldig is.