• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Barcelona trekt rechtsback Douglas aan

  Douglas Pereira komt over van Sao Paulo.

  FC Barcelona heeft zich versterkt met de 24-jarige Braziliaan Douglas Pereira. De Spaanse club legde vier miljoen euro op tafel voor de rechtsback. Pereira komt over van Sao Paulo en tekent in Barcelona een contract voor vijf seizoenen.

  Douglas Pereira is een voormalige Braziliaanse jeugdinternational, die sinds 2012 in eigen land bij Sao Paulo speelde. De jonge rechtsback reist eerstdaags naar Barcelona om er zijn medische testen af te leggen.

  De Braziliaan tekent een contract voor vijf seizoenen en wordt in Spanje een ploegmaat van Rode Duivel Thomas Vermaelen.

  Voor de Spaanse topclub lijkt het voorlopig een van de laatste transfers te worden. Barcelona mag nog tot 1 september spelers kopen, daarna is het even afgelopen. De club kreeg van de Wereldvoetbalbond FIFA immers een verbod om in de komende twee transferperiodes spelers aan te trekken. De Catalanen kregen deze straf omdat ze de internationale transferregels voor het aantrekken van minderjarige spelers hebben overtreden.