• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Bayern München betaalt 30 miljoen voor Roma-verdediger Benatia

  Medhi Benatia viert in zijn typische stijl een doelpunt voor AS Roma.

  Enkele dagen voor het sluiten van de transfermarkt heeft Bayern München nog versterking gevonden voor zijn verdediging. De 27-jarige Marokkaan Medhi Benatia komt over van AS Roma. De Romeinen hebben met de Griekse international Kostas Manolas al een vervanger beet.

  Medhi Benatia was nog maar sinds vorig seizoen aan de slag bij AS Roma. De Romeinen betaalden vorige zomer 13 miljoen euro aan Udinese voor de diensten van de centrale verdediger.

  In de Italiaanse hoofdstad ontpopte Benatia zich in geen tijd tot steunpilaar van het elftal. De Marokkaan wilde zijn prima seizoen graag verzilveren en stuurde al de hele zomer aan op een vertrek. Met zijn verhuis naar Bayern heeft hij nu zijn toptransfer beet. Benatia moet deze week nog wel medisch gekeurd worden in München.

  Ook AS Roma doet een goede zaak, want het zou volgens de Italiaanse media zo'n 30 miljoen euro vangen voor de verdediger. Roma investeert een deel van dat bedrag wel meteen weer in Olympiakos-verdediger Kostas Manolas (foto).

  De 23-jarige Manolas, die met Griekenland actief was op het voorbije WK, legde dinsdag al zijn medische testen af in Rome. Hij ondertekende een contract tot juni 2019. De Romeinen zullen 13 miljoen euro overschrijven op de bankrekening van Olympiakos.