• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  "Kanu verhuist niet van Standard naar Anderlecht"

  "Kanu wil geen oorlog met Standard.""

  Hoe zou het nog met Kanu zijn? De Braziliaanse centrale verdediger verbrak vorige maand zijn contract bij Standard en zou naar grote concurrent Anderlecht willen. Zijn manager doet dat verhaaltje in Sudpresse af als prietpraat.

  Dat Kanu het voor bekeken hield bij Standard, wekte de nodige verbazing. "Standard heeft Kanu laten weten dat trainer Luzon dit seizoen niet meer op hem rekende", zegt zijn makelaar Willamy Saboia.

  "In dat geval probeer je in alle vriendschap uit elkaar te gaan, maar dat bleek niet mogelijk. Mijn spelers was dus verplicht de wet van '78 in te roepen."

  "Dit mag je niet zien als een oorlogsverklaring tegenover Standard, verre van. We wachten nu de rechtsgang af om de toekomst van Kanu te bepalen."

  Bij Standard zijn bepaalde mensen ervan overtuigd dat Kanu al een akkoord met Anderlecht op zak heeft. Maar dat spreekt zijn manager in alle talen tegen. 

  "Dit maakt de situatie ongetwijfeld ingewikkelder", zegt Saboia. "Nochtans kan ik jullie verzekeren dat we geen enkel contact gehad hebben met Anderlecht. Standard wil geen directe concurrent versterken en mag op beide oren slapen."

  "Naar club in Frankrijk, Duitsland of Nederland"

  Waar ligt de toekomst van Kanu dan wel? "Ik kan niet te veel in detail treden, maar ik kan wel kwijt dat zijn volgende club zich in Frankrijk, Duitsland of Nederland bevindt. Het zou wel eens een verrassing kunnen zijn." Intussen onderhoudt Kanu zijn vormpeil bij vierdeklasser Hoei en in zijn eentje. Saboia: "Zijn fysieke testen zijn zeer goed. Hij laat niets aan het toeval over. Over één tot twee weken zal hij kunnen spelen."

  Tweets van Kanu: