• home
 • video
 • pas verschenen

  Per Mertesacker stopt bij de Mannschaft

  Per Mertesacker verzamelde meer dan 100 caps bij de Mannschaft.

  Per Mertesacker zet een punt achter zijn carrière bij de Duitse nationale ploeg. "Na tien fantastische jaren heb ik de beslissing genomen een stap terug te zetten", aldus Mertesacker.

  Per Mertesacker (29) is na Philipp Lahm en Miroslav Klose al de derde speler uit de Duitse kampioenenploeg die zijn afscheid aankondigt als international.

  "Ik wil nu nog Engels landskampioen worden met Arsenal en eventueel in de Champions League uitblinken", zegt de 104-voudige international over zijn toekomst. "De WK-zege in Brazilië was een gouden afsluiter op internationaal vlak."

  Spelmaker Misimovic stopt bij Bosnië

  Ook Zvjezdan Misimovic zal niet meer te bewonderen zijn bij de Bosnische nationale ploeg. De 32-jarige middenvelder neemt na tien jaar trouwe dienst afscheid. "Met pijn in het hart berg ik mijn shirt op. Ik voel dat de tijd gekomen is dat jongere spelers mijn plaats innemen."

  "Het WK in Brazilië was de kroon op mijn internationale carrière. Het was een kinderdroom die werkelijk werd om te spelen op het allerhoogste niveau", vertelt Misimovic.

  De 84-voudige international scoorde in totaal 26 keer voor Bosnië en speelde een sleutelrol bij de kampioenstitel van het Duitse Wolfsburg in 2009. Dat jaar trof Misimovic 14 keer raak en deelde hij 20 assists uit, een record in de Bundesliga.

  Misimovic is al de tweede speler die de nationale ploeg verlaat. Eerder kondigde ook aanvoerder Emir Spahic zijn afscheid aan.