• home
 • video
 • pas verschenen

  Movistar neemt Quintana en Valverde mee naar de Vuelta

  Nairo Quintana en Alejandro Valverde in de Tour van 2013.

  Movistar stuurt zijn koningskoppel naar de Ronde van Spanje. Zowel Nairo Quintana als Alejandro Valverde komt op 23 augustus aan de start van de Vuelta.

  Nairo Quintana werd vorig jaar tweede in de Ronde van Frankrijk, na Chris Froome. Dit jaar liet hij de Tour aan zich voorbijgaan om alles op de Giro te zetten. En dat loonde, want de Colombiaan schreef de eindoverwinning op zijn naam.

  Alejandro Valverde mocht dit seizoen al juichen in de Clasica San Sebastian en de Waalse Pijl. In de voorbije Tour strandde hij op de vierde plaats. De Spanjaard is een ex-winnaar van de Vuelta. In 2009 stond hij op het hoogste schavotje.

  De twee kopmannen van Movistar sluiten zich aan bij een indrukwekkend deelnemersveld, met onder anderen ook Chris Froome en de Alberto Contador. Die laatste twee vielen geblesseerd uit in de afgelopen Tour de France.