• home
 • video
 • pas verschenen

  Blessure houdt Jonathan Borlée uit finale 400m

  Jonathan Borlée blesseerde zich tijdens de opwarming.

  Jonathan Borlée past voor de finale van de 400m, nadat hij zich geblesseerd had tijdens de opwarming. "Het EK zit er nu al op voor Jonathan", zegt vader Jacques Borlée, die dus ook niet kan rekenen op Jonathan voor de 4x400m.

  Ietwat verrassend had Jonathan zich woensdag geplaatst voor de finale, tweelingbroer Kevin greep naast een ticket. Met de tweede tijd van alle halvefinalistes had Jonathan een gooi kunnen doen naar eremetaal, maar dat plan valt dus in het water.

  Toen hij tijdens de opwarming voor de laatste keer een sprintje uit zijn benen perste, liep Jonathan een blessure op in zijn hamstrings. Voor de 400m-loper is het een nieuwe opdoffer in een tegenvallend seizoen.

  Eerder sukkelde de Belgische medaillehoop al met een longontsteking en gisteren maakte coach Jacques Borlée al bekend dat Jonathan de reeksen van de 4x400m (zaterdag) aan zich zou laten voorbijgaan.

  De titel op de 400 meter ging naar de Brit Martin Rooney (44"71). In een spannende race hield de nieuwbakken Europese kampioen maar net zijn landgenoot Hudson-Smith af. De Israëliër Donald Sanford veroverde brons.

  Jacques Borlée: "Onze familie lijdt enorm"

  Het was een aangeslagen Jacques Borlée die het droevige nieuws over Jonathan bekendmaakte. "Het is een kleine verrekking, maar Jonathan is niet meer in staat om te lopen", zegt Jacques.

  "Zijn EK zit er dus volledig op. Het is verschrikkelijk om als vader je zoon te zien huilen. Mentaal was Jonathan er nochtans helemaal klaar voor. Hij had de indruk dat hij kon winnen."

  "Ook Kevin en Dylan hebben al veel afgezien dit jaar. De familie Borlée heeft al veel geleden. Zo kan het niet verder. Er is een strijd aan de gang tussen een familie en een atletiekfederatie, waarvoor er zo snel mogelijk een oplossing gevonden moet worden."