• home
 • video
 • pas verschenen

  "Mourinho is het aan zichzelf verplicht om de titel te pakken"

  Vanaf zaterdag wordt er ook in de Premier League opnieuw gevoetbald. Sporza blikt vooruit met Nico Vaesen, een ex-doelman met een Engels verleden en nu de manager van onder meer Simon Mignolet.

  Nico Vaesen over de Premier League:

  • Grote clubs haalden wie ze wilden, behalve Manchester United
  • Louis van Gaal is wat Man.United nodig heeft
  • Mourinho is "verplicht" om de titel te pakken met Chelsea
  • Everton is de juiste omgeving voor Romelu Lukaku
  • Jan Vertonghen zal er opnieuw bovenuit steken

  "Manchester United heeft nog werk aan de winkel"

  "Ik verwacht dat de gebruikelijke clubs weer bovenaan zullen staan. Ze hebben zich weer allemaal versterkt, op Manchester United na. Zij zullen nog wel wat moeten doen in de komende twee weken", zegt Nico Vaesen, die als doelman van Birmingham in de Premier League speelde.

  "Manchester United heeft eigenlijk alleen het vertrek van Patrice Evra opgevangen met Luke Shaw van Southampton. Een type-Vermaelen zijn ze misgelopen. Als Van Gaal met drie centrale verdedigers wil spelen, zal daar zeker nog wat moeten bijkomen, ook gezien Vidic en Ferdinand vertrokken zijn. Bij United is er zeker nog werk aan de winkel."

  "Maar als Van Gaal één ding heeft, is het wel persoonlijkheid en uitstraling. Hij weet hoe je een topclub moet trainen en wat er allemaal speelt. Hij heeft de nodige Nederlandse arrogantie om het hoofd te bieden aan alle mogelijke moeilijkheden."

  "Maar vooral: Van Gaal heeft visie. Dat heeft hij ook op het voorbije WK weer getoond, waar hij met zijn visie maximaal rendement gehaald heeft. En dat is precies wat Man.United nodig heeft na zo'n slecht seizoen."

  "Mourinho is het aan zichzelf verplicht om titel te pakken"

  "Met uitzondering van Manchester United hebben de grote clubs al gehaald wat ze wilden. De grote namen zijn binnen. Chelsea haalde Fabregas, Diego Costa en Drogba. Zij zullen zich zeker mengen in de titelstrijd", zegt Vaesen.

  "Mourinho is het aan zichzelf verplicht om de titel binnen te halen, want hij heeft gekregen waar hij om gevraagd had. Chelsea wordt weer een te duchten blok. En met Courtois heeft hij er ook nog een uitstekende doelman bijgekregen."

  "Persoonlijk vind ik dat Cech de voorbije jaren al wat op de terugweg was, een beetje over zijn top heen. Hij blijft natuurlijk een goeie doelman, maar je kunt niet naast de ontegensprekelijke kwaliteiten en de surplus van Courtois kijken."

  "Thibaut heeft bewezen dat hij het aankan, alleen is het Engelse voetbal wel anders dan het Spaanse voetbal. Het is afwachten hoe hij zich zal aanpassen, maar ik verwacht toch dat hij zeker in het begin van de competitie het voordeel zal krijgen. Ik kijk ernaar uit."

  "Ook Liverpool is heel actief geweest op de transfermarkt. Ze hebben het geld van de verkoop van Suarez opnieuw geïnvesteerd, vooral in jongens van Southampton. Man.City haalde dan weer Sagna, Mangala en zelfs Lampard. Arsenal deed het heel gericht met Sanchez, Debuchy en doelman Ospina."

  "Lukaku wordt op handen gedragen bij Everton"

  "Romelu Lukaku heeft Chelsea definitief ingeruild voor Everton en dat zal voor hem een bevrijding zijn. Het is al gebleken dat hij in de juiste omgeving maximaal aan zijn trekken kan komen. Chelsea was niet de juiste omgeving voor hem", vindt Vaesen.

  "Hij heeft ook moeten ondervinden dat er bepaalde facetten aan zijn spel zijn die niet voldoende zijn om bij een club als Chelsea week na week te spelen. Maar hij voelt zich goed bij subtopper Everton. Daar zit hij heel goed op zijn plaats. Het is een schitterende club en hij wordt daar op handen gedragen."

  "Mignolet? Ik vind dat hij het in zijn eerste jaar bij een topclub als Liverpool goed gedaan heeft. Hij heeft zich goed geïntegreerd en Reina was dadelijk vergeten. In januari had hij het even wat moeilijk, maar dat is niet onlogisch. Elke keeper maakt fouten."

  "Maar Simon staat heel sterk in zijn schoenen. Ik denk dat hij klaar is om een sterk jaar neer te zetten en te bevestigen dat hij een topkeeper is. We moeten trots zijn dat we elke week twee Belgische topkeepers aan het werk kunnen zien in de Premier League."

  "Vertonghen zal Spurs-harten opnieuw willen veroveren"

  • Over Jan Vertonghen: "Hij is een absolute klasbak. Na een seizoen met pieken en dalen verwacht ik dat hij er opnieuw bovenuit zal steken. Hij zal erop uit zijn om de Spurs-harten weer te veroveren en een constant seizoen neer te zetten."
  • Over Vincent Kompany: "Hij is uiteraard de patron, de koning van Manchester City. De Belgen hebben een goeie reputatie in de Premier League. Het is aan hen om die reputatie te bestendigen."