• home
 • video
 • pas verschenen

  Rode Duivels stellen nieuwe truitjes voor

  Axel Witsel, Simon Mignolet en Divock Origi met de nieuwe uitrusting.

  Het Duitse sportmerk Adidas is vanaf 1 september de nieuwe kledingsponsor van de Rode Duivels. Vandaag is het nieuwe wedstrijdshirt voorgesteld aan het grote publiek. De Duivels zullen er voor het eerst in te zien zijn tijdens de oefenpot op 4 september tegen Australië.

  Adidas, dat het Zwitserse sportmerk Burrda opvolgt, tekent bij de nationale voetbalbond een contract tot en met 2020. Het Duitse sportmerk was eerder al sponsor van de Rode Duivels van 1974 tot 1980 en van 1982 tot 1991.

  “De overeenkomst met deze opkomende voetbalnatie is een geweldige aanvulling op het Adidas-portfolio en weerspiegelt onze voortdurende investeringen in het voetbal wereldwijd”, klinkt het bij de directie.

  Ook bij de KBVB zijn ze tevreden met de nieuwe overeenkomst. "Dit is opnieuw een mijlpaal in de huidige ontwikkeling van ons Belgian Red Devils-merk", zegt marketing directeur Filip Van Doorslaer.

  "Gezien we in het verleden onze grootste successen hebben behaald, zijn we trots om opnieuw samen te werken met een historisch en prestigieus merk dat ons mee een internationale uitstraling bezorgt. Het rijke verleden en de voortdurende innovatie van Adidas geven het Belgische voetbal een extra dimensie."

  De foto's: