• home
 • video
 • pas verschenen

  Lees de emotionele afscheidsbrief van Daniel Van Buyten

  "Ik wil meer tijd doorbrengen met mijn vrouw en kinderen."

  Daniel Van Buyten heeft zijn voetbalschoenen definitief opgeborgen. La Dernière Heure publiceert de emotionele afscheidsbrief waarin de ex-Rode Duivel uit de doeken doet waarom hij ermee ophoudt. "Mijn lichaam zegt me dat het niet meer mogelijk is."

  Een belangrijke beslissing is vaak moeilijk om te nemen. Ik heb het in de loop van de voorbije dagen zelf ondervonden. En het verstand haalt het vaak tegen het emotionele. Mijn doelstelling voor het einde van mijn carrière was een sterk WK spelen en zo het land iets teruggeven voor wat ik gekregen heb.

  Sinds januari heb ik hard gewerkt en heb ik me voorbereid met het grootst mogelijke professionalisme voor die grote afspraak. Mijn lichaam heeft er zeker van afgezien. Bij mijn terugkeer uit Brazilië heb ik verschillende voorstellen gekregen, dat heeft me vereerd. In het bijzonder de inspanningen van RSCA hebben me uiterst geraakt.

  Maar zij die me goed kennen, weten: wanneer ik mij engageer voor een project, is dat voor de volle 100%. Ik heb het de afgelopen weken geprobeerd, maar mijn lichaam zegt me dat het niet meer mogelijk is. Ik wil een club als Anderlecht en zijn supporters niet teleurstellen in hun verwachtingen.

  Voetbal is mijn leven. Het is dus met pijn in mijn hart dat ik de beslissing genomen heb het aanbod van RSCA af te slaan. Ik sta erop voorzitter Roger Vanden Stock, Herman Van Holsbeeck en de coach oprecht te bedanken. Het zijn echte gentlemen.

  Voor mij begint nu een nieuw leven. Ik wil meer tijd doorbrengen met mijn vrouw, mijn kinderen en de mensen die ik liefheb.

  Daniel Van Buyten