• home
 • video
 • pas verschenen

  Boonen: "Ben erg gemotiveerd voor het WK"

  "Ik heb me kunnen voorbereiden zoals op het voorjaar", zegt Boonen.

  Tom Boonen keert vandaag na een vervelende blessure aan zijn heiligbeen terug in het peloton in de Eneco Tour. "Ik heb nu competitieritme nodig voor de Vuelta en het WK."

  Boonen zet dit najaar alles op het WK. Net als in 2005, toen Boonen naar de titel sprintte in Madrid, vindt het wereldkampioenschap plaats in Spanje.

  "Maar ik ben vooral gemotiveerd omdat ik de laatste jaren twee WK's heb moeten missen waar ik echt wel kans had gemaakt", vertelt Boonen aan Sporza.

  "Er komen niet veel kansen meer voor mij, dus zelfs als het parcours heel zwaar is, moet ik er met honderd procent motivatie naartoe gaan."

  "Heel wat types renners kunnen meedoen op het parcours van dit jaar. Het zal overleven worden en wachten op de laatste ronde, zoals dat de voorbije jaren ook het geval was. Voor mij is het ideaal als ik in een select groepje naar de aankomst kan rijden. Maar dan moet ik wel sterk genoeg zijn."

  "Ik heb uiteindelijk maar vijf dagen competitie gemist, dus veel frisser dan anders zal ik niet aan de start van het WK komen. Maar ik heb wel een goede basis kunnen leggen met extra trainingen. Dat is een voorbereiding zoals op het voorjaar, dus misschien kan dat het verschil maken op het WK."

  "Of bondscoach Carlo Bomans mij mag opschrijven als kopman? Ja, maar het kopmanschap is iets dat je niet moet vragen. Dat is iets dat vanzelf moet komen door de resultaten."

  "Meedoen voor ritzeges in Eneco Tour"

  "Ik kijk ernaar uit om er weer aan te beginnen, want ik heb sinds het Belgisch Kampioenschap niet meer in competitie gereden", zegt Boonen aan Sporza. "Ik heb de voorbije maand wel veel getraind. Maar nu heb ik vooral competitie nodig om klaar te raken voor de Vuelta en later het WK."

  "Ik ga toch proberen mee te doen voor ritzeges in de Eneco Tour, want het is belangrijk om meteen weer dat goede gevoel te pakken te krijgen. Ik verwacht niet dat ik conditioneel veel achterstand zal hebben, maar de eerste twee, drie dagen zal ik toch dat wedstrijdgevoel weer in de benen moeten krijgen."