United klopt Real voor bijna 110.000 Amerikanen

zo 3 augustus 2014 09:16
Het Michigan Stadium zit afgeladen vol voor de sterren van Real en United.
109.318 Amerikaanse voetbalfans hebben in Michigan gezien hoe Manchester United Champions League-winnaar Real Madrid heeft verslagen: 3-1. Nooit eerder zaten zoveel Amerikanen in een stadion voor een voetbalmatch.

Het vorige record is 30 jaar oud. In 1984 keken 101.799 toeschouwers naar de olympische voetbalfinale tussen Frankrijk en Brazilië in Californië.

De wedstrijd tussen Manchester United en Real Madrid kaderde in de International Champions Cup, een demonstratietoernooi in de Verenigde Staten.

Met twee doelpunten van Young in de eerste helft zat United op rozen. Tussendoor had Bale vanaf de penaltystip De Gea naar de verkeerde kant gestuurd, maar tien minuten voor tijd nam Hernandez alle twijfels weg voor Manchester United.

Real Madrid verlaat het toernooi met één gelijkspel (tegen Inter) en twee nederlagen (Roma en Manchester United). De fans van de Koninklijke leefden even op toen Ronaldo een kwartier voor tijd van de bank kwam.

Maandagnacht speelt Manchester United de finale tegen Liverpool, dat van Milan won. Rode Duivel Simon Mignolet hield de nul op het bord voor de Engelse vicekampioen (2-0).

International Champions Cup: uitslagen zaterdagnacht

Manchester United (Eng) - Real Madrid (Spa) 3-1

Doelpunten: 20' Young 1-0, 27' Bale 1-1 (pen), 37' Young 2-1, 80' Hernandez 3-1

Rode Duivels Adnan Januzaj en Marouane Fellaini speelden niet mee, zij sluiten later aan bij Manchester United.

Inter (Ita) - Roma (Ita) 2-0

Doelpunten: 45' Vidic 1-0, 69' Nagatomo 2-0

Radja Nainggolan speelde 78 minuten mee met Roma. In de eerste helft bracht hij met een afstandsschot Handanovic in de problemen. De Inter-keeper had twee pogingen nodig om de bal te controleren.

Milan (Ita) - Liverpool (Eng) 0-2

Doelpunten: 17' Allen 0-1, 90' Suso 0-2

Rode Duivel Simon Mignolet stond onder de lat bij Liverpool.

Olympiakos (Gri) - Manchester City (Eng) 2-2

Doelpunten: 35' Jovetic 0-1, 37' en 66' Diamantakos 1-1 en 2-1, 89' Kolarov 2-2 (pen)

Strafschoppen: 5-4

Dedryck Boyata speelde de hele wedstrijd in de verdediging van Manchester City. Rode Duivel Vincent Kompany sluit later aan bij de wedstrijdkern van de Engelse kampioen.