• home
 • video
 • pas verschenen

  Maxime De Zeeuw gaat bij Virtus Roma basketballen

  Maxime De Zeeuw speelde sinds 2012 bij de Antwerp Giants.

  Belgian Lion Maxime De Zeeuw heeft een contract getekend bij Virtus Roma. De 27-jarige De Zeeuw verlaat de Antwerp Giants, waar hij einde contract was. "Ik ben klaar voor deze nieuwe uitdaging", zegt de forward.

  Maxime De Zeeuw werd vorig jaar verkozen tot beste Belgische speler in de Belgische competitie. Momenteel is hij met de Belgian Lions in volle voorbereiding op de EK-kwalificatiematchen. Daarna trekt de forward dus naar Rome.

  “Ik ben heel vereerd dat ik een akkoord bereikt heb met zo’n grote club als Virtus Roma", vertelt De Zeeuw op de clubwebsite. "Ik ben heel blij dat ik in een van de mooiste steden ter wereld kan spelen en in een van de sterkste competities ter wereld. Ik volg de Italiaanse competitie al lang. Ik ben klaar om aan deze nieuwe uitdaging in mijn carrière te beginnen."

  Maxime De Zeeuw is niet de eerste Belg die het shirt van Virtus Roma mag aantrekken. Ook Thomas Van Den Spiegel speelde van 2004 tot 2006 in de Italiaanse hoofdstad.