• home
 • video
 • pas verschenen

  Bollentrui Majka wint criterium in Roeselare en heeft plannen

  Majka spuit met de champagne in Roeselare.

  De Poolse Tour-revelatie Rafal Majka heeft wereldkampioen Rui Costa geklopt in het criterium van Roeselare. De bollentrui weet dat hij veel te danken heeft aan (de opgave in de Tour van) Contador en praatte in West-Vlaanderen ook over zijn toekomst .

  In het criterium van Roeselare maakten de hoofdrolspelers in de Tour het in de eindfase onder elkaar uit. Marcel Kittel kon niet verhinderen dat wereldkampioen Rui Costa en Tour-bergkoning Rafal Majka ontsnapten. In de sprint met zijn tweeën haalden de rode bollen het van de strepen.

  Majka genoot van de aandacht in Roeselare, maar besefte dat het allemaal anders had kunnen lopen. "Als mijn kopman Alberto Contador niet was uitgevallen in de Tour, had ik wellicht geen twee ritten gewonnen. We wilden met Contador de Tour winnen. Zijn opgave was erg jammer."

  "Ik leer veel bij van Contador. Hij is een perfecte leermeester. Ik hoop ook bij de Tinkoff-Saxo-ploeg te blijven. Ik verwacht wel een positief signaal in augustus", zei Majka.

  "Sommigen bestempelen me als een toekomstige Tour-winnaar, maar ik heb nog veel te leren en wil me als renner ontwikkelen. Mijn volgende doel wordt de Ronde van Polen. Het is speciaal om voor eigen volk te koersen."

  Uitslag na-Tourcriterium Roeselare

  1. Rafal Majka (Pol) - 100 km in 2u23'23"
  2. Rui Costa (Por)
  3. Marcel Kittel (Dui)
  4. Jens Keukeleire
  5. Alessandro Petacchi (Ita)
  6. Niki Terpstra (Ned)
  7. Leopold König (Tsj)
  8. John Degenkolb (Dui)
  9. Luca Paolini (Ita)
  10. Sven Nys
  11. Tom Veelers (Ned)
  12. Timothy Dupont
  13. Gianni Vermeersch
  14. Iljo Keisse
  15. Sam Bennett (Ier)