• home
 • video
 • pas verschenen

  Roelandts: "Greipel moest te vroeg aanzetten"

  Roelandts: "Ongelofelijk wat de kopgroep presteerde."

  André Greipel liet zich ringeloren in de sprint en viel uiteindelijk net naast het podium. Maar volgens zijn knecht Jürgen Roelandts komen er nog kansen voor een tweede ritzege. "De aandacht gaat nu volledig naar de laatste twee vlakke etappes." Jan Bakelants deed in het slot nog een gooi naar de overwinning, maar hij kampte met communicatieproblemen.

  "Ik denk dat we in een vrij goede positie zaten", zegt Roelandts. "Greipel had een kans, maar soms lukt het en soms lukt het niet. Het was wringen om vooraan te blijven en Greipel moest te vroeg aanzetten om niet ingesloten te raken."

  "Met de regen en de rotondes kon het peloton niet veel meer snelheid maken dan de koplopers. Maar wel ongelofelijk wat de vluchters toen nog presteerden. Nu gaat alle aandacht naar de laatste twee vlakke etappes."

  Bakelants: "Ik wou het ook nog eens proberen"

  Jan Bakelants probeerde met een late uitval nog een gooi te doen naar de overwinning, maar hij had communicatieproblemen. "Ze hadden me vanmorgen gezegd dat ik mijn kans mocht wagen als ik de benen had."

  "Martin en Kwiatkowski hadden ook al een poging gedaan, dus ik wou het ook nog eens proberen. Maar door de droge finale was het moeilijker om te ontsnappen."

  "Ik dacht dat het zeker een massasprint ging worden en Renshaw het zou moeten afleggen tegen Greipel. Daarom probeerde ik nog, maar ik wist niet dat er nog een kopgroep was. Door de regen zat er storing op mijn communicatie."

  "Als het aan het gieten is alsof je onder een douche staat, kan je niet zomaar even vragen aan je ploegmaats wat de wedstrijdsituatie is."