• home
 • video
 • pas verschenen

  Vanmarcke: "De slechtste dag om slecht te zijn"

  Vanmarcke: "Zes uur niet nadenken en ik ben hier, hé."

  Sep Vanmarcke (Belkin) had zijn dagje niet in de rit naar Risoul. Onze landgenoot bengelde vanaf de start helemaal achteraan en moest een hele dag aanklampen. Uiteindelijk bolde hij net geen half uur na winnaar Majka over de streep. "Mijn tweede week is blijkbaar altijd de slechtste."

  "Dit was de slechtste dag om slecht te zijn en ik heb hem uitgekozen", zegt Vanmarcke. "Bij de neutrale start voelde ik al dat het te snel ging en dat ik een groot probleem had."

  "Dan heb ik gewoon zes uur niet nagedacht en tussen mijn kader gehangen en ik ben hier, hé. Op de eerste col heb ik lang moeten vechten en ook op de Col d'Izoard moest ik meteen lossen."

  "Navardauskas bleef gelukkig bij mij, ook al zijn we geen ploegmaats meer. Zo zijn we weer bij de laatste grupetto gekomen en dan was het gewoon aanklampen. Ik hoopte dat het nog ging beteren, maar helaas. Mijn tweede week is blijkbaar altijd de slechtste."