• home
 • video
 • pas verschenen

  Voetbalbond richt zich tot de UEFA over Israël

  Voetbal kijken in de buurt van Tel Aviv.

  De Rode Duivels spelen in september in Israël hun eerste wedstrijd in de kwalificatiecampagne voor het EK van 2016. Door het escalerende conflict tussen Israël en Palestina heeft de Belgische Voetbalbond de UEFA alvast gevraagd wat de verschillende opties zijn.

  Voor alle duidelijkheid: de bond heeft de UEFA niet gevraagd om de wedstrijd op een andere locatie te spelen. "We hebben alleen een mail gestuurd naar de UEFA om de verschillende opties te kennen", verduidelijkt Pierre Cornez van de Voetbalbond.

  "Gezien de situatie in Israël is die vraag gesteld, maar alleen proactief, om het standpunt van de UEFA te kennen. Voor ons is het belangrijk om zoiets op tijd te weten, want wij moeten heel wat dingen in orde brengen, zoals het hotel, transfers, trainingsvelden, ..."

  "Maar er is nooit gezegd dat wij niet in Israël zouden willen spelen of liever op een andere locatie. Een antwoord hebben we nog niet gekregen, dat is afwachten."

  Over oproep van Daan: "Zijn geen politieke organisatie"

  Intussen heeft zanger Daan op Facebook opgeroepen om de match van de Rode Duivels in Israël te boycotten. Heel wat mensen maakten zich lid van een groep die die boodschap ondersteunt.

  "We zijn ons bewust van wat er zich op Facebook afspeelt", zegt Pierre Cornez van de voetbalbond. "We zijn er niet blind voor en iedereen heeft recht op een mening. Maar de voetbalbond is geen politieke organisatie, integendeel: we houden ons daar zo ver mogelijk van weg en moeien ons daar niet mee."