• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Wijk: "Westerlo is niet klaar voor competitiestart"

  Over twee weken trekt de Belgische competitie zich opnieuw op gang. Volgens trainer Dennis Van Wijk is promovendus Westerlo niet klaar voor die competitiestart. "We hebben het moeilijk", zegt hij. "Het budget is krap en we krijgen maar geen echte kern samen."

  Westerlo kroonde zich vorig seizoen tot kampioen in tweede klasse. Over twee weken maakt de club zijn wederoptreden in de Jupiler Pro League. "We kennen een heel moeilijke voorbereiding", zegt trainer Dennis Van Wijk.                  

  "Na onze oefenduels kan ik maar tot een conclusie komen, wij zijn niet klaar. Ons budget is erg krap en de prijzen van de spelers blijven hoog. Het is moeilijk voor ons om zo een kern samen te krijgen."

  "We probeerden de kleine groep te spijzen met enkele jongens uit het beloftenelftal. Al snel werd duidelijk dat het niveau in de wedstrijden en op training daardoor enorm naar beneden ging. Dat doe ik dus niet meer. Nu trainen we vaak maar met 12 of 13 spelers. Echt voluit kunnen we dus niet gaan want blessures moeten we absoluut vermijden."

  Westerlo kon wel al een handvol nieuwe spelers aantrekken. "We haalden Nils Schouterden en konden ook twee jongens van het Nederlandse RKC Waalwijk op de kop tikken, Apau en Evander Sno. Die laatste sukkelt wel wat met het hart, maar dat mag geen probleem zijn."

  "De spirit van de ploeg vorig jaar was grandioos. Nu gaat het allemaal wat moeizamer. We moeten eigenlijk meteen punten sprokkelen in onze eerste uitwedstrijden want die zijn haalbaar. Ach, we hebben maar een doel dit seizoen en dat is in eerste klasse proberen te blijven."