• home
 • video
 • pas verschenen

  Mollema: "Gelukkig duurt de Tour nog twee weken"

  Bauke Mollema staat voorlopig 10e, net voor Jurgen Van den Broeck.

  Bauke Mollema (Belkin) verbaasde vorig jaar in de Tour met een zesde plaats. Dit jaar moet de Nederlander voorlopig vrede nemen met een tiende stek, maar Mollema heeft wel een verklaring voor zijn mindere prestaties. Ook Sep Vanmarcke hoopt op een betere tweede Tourweek.

  "Ik heb vier dagen gesukkeld met darmklachten", liet Mollema op de rustdag weten. "Het is in de derde rit begonnen en pas vrijdag voelde ik me weer goed."

  "Vooral in de kasseirit naar Arenberg heb ik zwaar afgezien. De ziekte was vervelend en ik begon voor een goed klassement te vrezen. Ik kon niet voluit gaan, maar nu voel ik me eindelijk weer 100% en ga ik voor een goed klassement."

  Wat houdt dat laatste in voor Mollema? "Iedereen denkt dat ik door de opgaves van Froome en Contador zomaar op het podium of in de top vijf zal eindigen, maar dat is niet het geval."

  "Nibali steekt er bovenuit, maar daarnaast zijn er heel wat kandidaten voor de top 10. Enkele Fransen zijn goed, we moeten hen in de gaten houden."

  "Ik had gehoopt nu al wat hoger te staan, maar gelukkig duurt de Tour nog bijna twee weken. De top vijf is nog binnen bereik. Maar het is niet aan mij om aan te vallen. Ik probeer gewoon de favorieten te volgen en zo op te schuiven in het klassement."

  Vanmarcke: "Nu mik ik op enkele overgangsetappes"

  Sep Vanmarcke kon al drie keer een plaats bemachtigen in de top tien, maar hoger raakte hij niet. Tijdens de rustdag wil hij recupereren om ook in de tweede Tourweek af en toe eens zijn kans te gaan.

  "Het was al een zware Tour", zegt hij. "Het doet deugd om even te kunnen rusten en weer te herstellen, want de Tour is nog lang. Maar helaas heb ik een slechte nacht achter de rug. De harde inspanningen van gisteren lieten zich nog voelen."

  "Ik heb echt afgezien op de laatste rit, maar dat hoort erbij. Ik ben hier om Mollema bij te staan en af en toe mijn eigen kans te gaan. In de kasseienrit had ik pech. Dat is jammer, maar voorbij."

  "Nu mik ik op enkele overgangsetappes. Ik weet waar ik kan toeslaan. De ploeg heeft alle etappes gefilmd. Het doel is om eens mee te gaan in een overgangsetappe met een groepje vluchters en mee te strijden voor de overwinning."