• home
 • video
 • pas verschenen

  STVV trekt Poolse jeugdinternational van Charlton aan

  Parzyszek moet voor de goals zorgen op Staaien.

  Tweedeklasser Sint-Truiden heeft maandag de komst op huurbasis van de Poolse jeugdinternational Piotr Parzyszek afgerond. De 21-jarige aanvaller komt voor één seizoen over van de Engelse tweedeklasser Charlton Athletic.

  Parzyszek is een stevige spits van 1m90, met een neus voor doelpunten. Als 18-jarige debuteerde hij in de Nederlandse tweede klasse voor De Graafschap. Hij scoorde er 13 goals in 28 wedstrijden.

  Het jaar nadien trof hij 16 keer raak, wat hem in januari 2013 een overstap naar Charlton opleverde. Daar kwam hij echter weinig aan spelen toe.

  "Ik heb slechts éénmaal meegespeeld met de eerste ploeg. Toch heb ik veel aan kracht gewonnen en spieren ontwikkeld. Ik ben daardoor zeven kilogram bijgekomen", aldus Parzyszek. "Dat zal mij nu ten goede komen. Ik heb namelijk maar één ambitie: doelpunten maken."

  Charlton Athletic is, net als STVV, één van de clubs van de Limburgse zakenman Roland Duchâtelet.

  Ook Rwandees international Nirisarike naar STVV

  STVV blijft actief op de transfermarkt. Salomon Nirisarike, een 21-jarige centrale verdediger, tekende een contract voor twee seizoenen met een jaar optie. Hij komt over van Antwerp.