• home
 • video
 • pas verschenen

  Wilmots: "Kunnen niet altijd champagnevoetbal spelen"

  Wilmots: "Het loopt niet altijd zoals gepland."

  Marc Wilmots moest zijn vreugdekreten voor de tweede match op rij opsparen tot de laatste minuten. De bondscoach gaf toe dat het niet de beste wedstrijd was, maar toonde zich toch mild, ook voor de boze Romelu Lukaku.

  "Je wint twee matchen en staat in de achtste finales: we kunnen dus enkel tevreden zijn. Nu moeten we eens bekijken hoe we de derde wedstrijd zullen aanpakken", vertelt bondscoach Wilmots bij Sporza.

  "Rusland was sterk en deed het goed in de omschakeling. In de tweede helft kenden we 25 moeilijke minuten, maar in het laatste kwartier hadden de Russen geen krachten meer. De vervangingen hebben het verschil kunnen maken."

  Het begin en het einde waren goed van de Duivels, maar tussenin zat een erg lange, bleke periode. "Sommige spelers bleven onder hun niveau, maar dan moet je ook karakter tonen. Het loopt niet altijd zoals gepland."

  "Ik heb ook in de kleedkamer gezegd dat we konden scoren. Mijn spelers waren ook wat vermoeid door de hitte. Maar we zijn over de grens gegaan en dat moet ook op een WK."

  "Het was niet de beste match, maar we hebben ook niet zo slecht gespeeld. Op het einde hebben we hen afgemaakt. Op fysiek vlak staan we er. Maar we kunnen niet altijd champagnevoetbal spelen. En ik kan nu wel enkele spelers laten rusten en anderen wat speelminuten geven tegen Zuid-Korea."

  "Lukaku? Die reactie is normaal"

  Bij de vervanging viel Romelu Lukaku even uit zijn rol, maar de bondscoach toont genade. "Die reactie is volledig normaal. Hij zat vol adrenaline. De beste Lukaku zit er nog wel aan te komen, over een weekje kan hij al top zijn. We geloven in iedereen. Samen staan we sterk."

  En wat met de rest van het WK? "Ons WK begint nu en we hebben ambitie. Maar alles hangt af van de tegenstander. We moeten vooral efficiënt zijn. Van mooi spelen wordt niemand blij. We moeten onze kansen afmaken."