• home
 • video
 • pas verschenen

  Rooney: "Engeland moet gemener spelen"

  Rooney: "Tegen Costa Rica moeten we onze trots herstellen."

  Engeland is na nederlagen tegen Italië en Uruguay al uitgeschakeld op het WK in Brazilië, hun vroegste exit in 56 jaar. Volgens aanvaller Wayne Rooney is de Engelse ploeg niet doortrapt genoeg. "Als team zijn we te eerlijk en missen we sluwheid", stelt hij.

  "De teams die het WK de afgelopen jaren hebben gewonnen, spelen veel sluwer. Ik denk dat wij ook gemener moeten worden", vindt Rooney. "Zo kan je de wedstrijd controleren en het tempo bepalen."

  De 28-jarige spits is er ook van overtuigd dat bondscoach Roy Hodgson meer moet hameren op het gebruik van tactische fouten. "Uruguay heeft dit heel effectief gedaan tegen ons. Ik werd zeker tien keer geraakt, maar geen enkele fout werd bestraft met een gele kaart."

  "Als team zijn we te eerlijk. Maar we moeten ook de kansen benutten. Als we dat hadden gedaan, hadden we onze twee wedstrijden gewonnen. Dat is het teleurstellende."

  Dinsdag speelt Engeland zijn laatste groepswedstrijd tegen Costa Rica, dat al zeker is van de volgende ronde. "We hebben geen goed gevoel, dus moeten we dinsdag onze trots herstellen", zegt Rooney.

  Voor de eindzege wijst de international Nederland als favoriet aan. Niet toevallig het team van bondscoach Van Gaal, die volgend jaar trainer wordt van Manchester United?