• home
 • video
 • pas verschenen

  Hebben Xavi en Casillas laatste interland gespeeld?

  Xavi en Casillas, samen goed voor 289 interlands.

  Spaans bondscoach Vicente Del Bosque heeft aangekondigd dat Xavi en Iker Casillas niet in de basis zullen starten tegen Australië. "Deze extra match zal Xavi niet meer of minder erkenning opleveren", stelt Del Bosque.

  De carrières van Xavi (133 caps) en Iker Casillas (155 caps) zijn duidelijk in verval. Het afgelopen seizoen hadden ze bij respectievelijk Barcelona en Real Madrid moeite om hun stempel te drukken en ook hun optreden op het WK was bij momenten ontluisterend.

  Nu Spanje al zeker is uitgeschakeld, vindt Del Bosque (foto) het tijd voor een wissel van de wacht. "Xavi speelt zeker niet tegen Australie, hij heeft een klein spierprobleem in zijn been."

  "Toch geloof ik niet dat een wedstrijd meer of minder Xavi meer erkenning zal opleveren dan hij al bij elkaar gevoetbald heeft. Men heeft geen goed woord over voor de oudere spelers, alsof de uitschakeling hun fout is. Maar we hebben samen verloren."

  Casillas, die weliswaar nog maar 33 jaar is, wordt tegen Australië tussen de palen vervangen door Pepe Reina, de doelman van Napoli. Reina doet hiermee beter dan zijn vader Miguel, die tijdens het WK 1966 niet van de bank kwam.