• home
 • video
 • pas verschenen

  Yoni Buyens bevestigt vertrek naar Charlton

  Buyens trekt voor een seizoen naar Charlton.

  Er waren al even geruchten over een mogelijk vertrek van Yoni Buyens bij Standard, maar nu is het officieel. De middenvelder trekt naar Charlton Athletic voor een seizoen. Dat maakte hij vandaag zelf bekend via zijn Instagram-account.

  De 26-jarige ex-speler van KV Mechelen maakte in 2011 de overstap naar Standard. In 93 wedstrijden bij de Luikenaars kon hij slechts twaalf keer de weg naar het doel vinden. Door verschillende blessures en de stevige concurrentie kon hij nooit op een vaste stek rekenen aan de boorden van de Maas.

  Bij Charlton Athletic komt hij heel wat bekend volk tegen. Niet alleen is het een van de ploegen van  Roland Duchâtelet, hij zal er ook onder manager Bob Peeters kunnen spelen, die de overstap maakte van Waasland-Beveren. Patrick Van Aanholt (ex-KV Mechelen) is assistent-trainer.

  Bij de tweedeklasser moet hij een vaste pion worden op het middenveld in de strijd voor de promotie naar de Premier League. Vorig jaar werd Charlton pas achttiende in de Engelse tweede klasse. Dit jaar wil het dus aanzienlijk beter doen.