• home
 • video
 • pas verschenen

  Rooney over fiasco: "WK was belangrijk in ons leven"

  Wayne Rooney kon de vroegtijdige Engelse exit niet afwenden.

  De Engelse uitschakeling op het WK zindert nog altijd na. Wayne Rooney en Joe Hart hebben hun verontschuldigingen aangeboden aan de Engelse fans. "We hopen in de toekomst weer een glimlach op jullie gezicht te kunnen toveren", zegt Rooney.

  Na twee nederlagen (2-1 tegen Italië en 2-1 tegen Uruguay, red.) is de Engelse rol op het WK al uitgespeeld. De uitschakeling is ook hard aangekomen bij aanvaller Wayne Rooney en doelman Joe Hart, die het proberen goed te maken met de Engelse aanhang.

  "We willen onze excuses aanbieden aan de fans die de oversteek naar Brazilië gemaakt hebben, net als aan de mensen die in Engeland samen met hun kinderen wakker gebleven zijn om de matchen te bekijken. We hopen in de toekomst weer een glimlach op hun gezicht te kunnen toveren", lieten Rooney en Hart optekenen.

  "Dit toernooi had een belangrijke plaats in ons leven ingenomen. Maar het is jammer genoeg geen succes geworden."

  In Engeland wordt nu geschreeuwd om het ontslag van bondscoach Roy Hodgson, maar daar wil Rooney niet van weten. "Hij heeft jonge spelers gelanceerd en heeft onze spelstijl aangepast. Hoewel de resultaten hier ontgoochelend waren, is de groep nog enthousiast over hem. Hij is de geschikte man voor de job", luidt de argumentatie van Rooney.