• home
 • video
 • pas verschenen

  Herrada verschalkt uitgedund peloton in Route du Sud

  Herrada pakt de eerste rit in de Route du Sud.

  Jesus Herrada Lopez (Movistar) heeft de eerste rit in de Route du Sud op zijn naam geschreven. De Spaanse kampioen bleef op de slotklim nipt uit de greep van het uitgedunde peloton. Zijn teamgenoot Alejandro Valverde sprintte naar de tweede plaats, Nacer Bouhanni werd derde.

  De renners kregen meteen een stevige etappe van 171,7 kilometer voor de kiezen van Lectour naar Payolle. Het venijn zat hem vooral in de staart met twee beklimmingen van derde categorie, waarvan de laatste top op de finish lag.

  Axel Domont, Benoît Jarrier, Yoann Paillot en Antonio Molina trokken van bij de start in de aanval. Het kwartet bouwde een maximale voorsprong van vijf minuten uit, maar dertig kilometer voor het einde was hun liedje uit.

  Bij temperaturen van meer dan 30 graden smoorden Movistar en Team Sky alle aanvalspogingen in de kiem. Op drie kilometer van het einde kon Jesus Herrada er dan toch vanonder muizen. De 23-jarige Spaanse hield op de slotklim nipt stand tegen het uitgedunde peloton. Zijn landgenoot en ploegmaat Alejandro Valverde won op amper 6" het spurtje bergop, voor Nacer Bouhanni.

  Uitslag rit 1:

  01. Jésus Herrada (Spa) 171,1 km in 4u22'07"
  02. Alejandro Valverde (Spa) op 6"
  03. Nacer Bouhanni (Fra) z.t.
  04. Nicolas Roche (Ier)
  05. Romain Hardy (Fra)
  06. Michael Rogers (Aus)
  07. Rémy Di Gregorio (Fra)
  08. Ian Boswell (VS)
  09. Jay McCarty (Aus)
  10. Stéphane Rossetto (Fra)
  46. Romain Zingle op 1'54"
  90. Kevyn Ista 12'54"

  Stand na rit 1:

  01. Jésus Herrada (Spa) 171,1 km in 4u22'07"
  02. Alejandro Valverde (Spa) op 10"
  03. Nacer Bouhanni (Fra) 12"
  04. Nicolas Roche (Ier) 16"
  05. Romain Hardy (Fra) z.t.
  06. Michael Rogers (Aus)
  07. Rémy Di Gregorio (Fra)
  08. Ian Boswell (VS)
  09. Jay McCarty (Aus)
  10. Stéphane Rossetto (Fra)
  46. Romain Zingle op 2'04"
  90. Kevyn Ista 13'04"