• home
 • video
 • pas verschenen

  Engelse bond: "Hodgson blijft onze man"

  "Natuurlijk ben ik ook teleurgesteld."

  De uitschakeling hangt Engeland als een zwaard van Damocles boven het hoofd, maar Roy Hodgson hoeft niet voor zijn job te vrezen.

  "Ik denk niet dat een ontslag aan de orde is", zei Hodgson na de 2-1-nederlaag tegen Uruguay. "Natuurlijk ben ik teleurgesteld, maar ik zie niet in waarom ik zou moeten opstappen. Als de Engelse bond denkt dat ik niet meer de juiste man ben, dan is dat hun mening."

  Greg Dyke, de voorzitter van de voetbalbond, was er snel bij om zijn steun voor Hodgson uit te spreken. "We hebben hem aangetrokken om minstens vier jaar lang onze coach te zijn. Als je mij nu vraagt of hij blijft, zeg ik volmondig ja."

  Hodgson volgde in mei 2012 Fabio Capello op. Op het EK een maand later verloor Engeland in de kwartfinales met penalty's van Italië. De (rechtstreekse) kwalificatie voor Brazilië werd in een redelijk makkelijke groep pas op de laatste speeldag veiliggesteld.