• home
 • video
 • pas verschenen

  Boonen: "Jammer dat ik Tony niet meer kan bijstaan"

  Boonen moet de fiets enkele dagen laten staan.

  Tom Boonen is niet meer van start gegaan in zevende etappe van de Ronde van Zwitserland. De OPQS-renner ondervindt nog te veel hinder van een valpartij op training en moet enkele dagen rusten. "Dit is echt jammer, ik had graag mee geholpen om de leiderstrui van Tony Martin te verdedigen", zegt Boonen.

  Boonen ging op de maandag voorafgaand aan de Ronde van Zwitserland onderuit op training. Hij landde vol op zijn rechterkant en liep een bloeduitstorting aan zijn rechterheup op.

  De laatste dagen kon hij daardoor niet goed op zijn fiets zitten en sukkelde hij bovendien met pijn aan zijn rechterknie.

  Boonen liet de individuele tijdrit dan ook aan zich voorbijgaan en trok naar het ziekenhuis in Herentals voor verdere onderzoeken. Daar werd zijn rechterheup behandeld en kreeg hij te horen dat hij enkele dagen moet rusten.

  "Dit is echt doodzonde. Ik vind het erg jammer dat ik nu niet kan meehelpen om de leiderstrui van Tony Martin te verdedigen in de Ronde van Zwitserland. "Tony heeft ongelofelijk gevochten, maar ook  de ploegmaats geholpen als er voor hen kansen waren. Ik wou dat ik nu een wederdienst kon doen."

  "Maar ik denk dat het een verstandige beslissing was om op te geven en tijd te nemen om te herstellen. Ik kon op deze manier niet voortdoen, de pijn werd iedere dag intenser."