• home
 • video
 • pas verschenen

  Ricciardo: "Verschil met Mercedes is nog altijd groot"

  Ricciardo (l) doorbrak in Canada de hegemonie van Mercedes.

  Formule 1-rijder Daniel Ricciardo deed vertrouwen op met zijn overwinning in Canada. Toch zijn de Mercedes-auto's zijn favoriet voor de zege in de Grote Prijs van Oostenrijk dit weekend. "Je kunt de kloof met Mercedes niet van de ene op de andere dag dichten."

  Het reizende Formule 1-circus heeft halt gehouden in Spielberg. Daar vindt dit weekend de Grote Prijs van Oostenrijk plaats. Voor Red Bull-rijders Sebastien Vettel en Daniel Ricciardo wordt het een 'thuisrace'. De GP staat namelijk terug op de kalender dankzij sponsor Red Bull.

  De Australiër Ricciardo, die in de GP van Canada de hegemonie van Mercedes wist te doorbreken, blijft realistisch. "De zege smaakte naar meer en we zijn enthousiast om deze GP af te werken. Toch blijft het verschil met Mercedes groot. Je kan de kloof niet van de ene op de andere dag dichten."

  De Britse autoconstructeur Mercedes domineert tot dusver het F1-seizoen. Van de voorbije zeven races won Lewis Hamilton er al vier en Nico Rosberg twee. In het constructeurskampioenschap staat Mercedes aan de leiding met bijna het dubbele van de punten van de tweede, Red Bull.