• home
 • video
 • pas verschenen

  De Bruyne: "Op de flank? Was toch een verrassing"

  Kevin De Bruyne: "Verwacht dat Rusland iets opener zal spelen."

  Kevin De Bruyne had een voet in de twee Belgische doelpunten tegen Algerije (2-1). De Bruyne kreeg er zelfs de "Man van de Match-award" voor. "Maar ik stak er niet met kop en schouders bovenuit", zegt de Rode Duivel.

  "Een overwinning is leuk, maar we beseffen goed genoeg dat het WK nog maar begonnen is", klinkt het in de analyse van Kevin De Bruyne na de eerste WK-match. "Er komen nog moeilijke matchen."

  Hoe was het feest bij de Belgen? "We hebben genoten, maar we hebben het rustig gehouden. Of ik de film nog vaak in mijn hoofd heb afgespeeld? Neen, helemaal niet. Ik weet wel hoe alles gebeurd is, maar ik heb er niet te vaak aan gedacht."

  De Bruyne begon tegen Algerije op de rechterflank. "Ik wist het daags voor de match, maar die keuze was toch wat verrassend. In de voorbereiding heb ik niet op de flank getraind. Maar zo'n wissel kan bij mij altijd gebeuren, dat is niet zo erg."

  Waar plaatst De Bruyne zijn WK-debuut overigens in zijn carrière? "Ik had hetzelfde intense gevoel als bij de titelmatch tegen Standard (met Racing Genk in 2011, red.). Ik was niet echt nerveus, maar het was toch een ander gevoel. Die nervositeit zal nu wel afnemen, dat zal ons helpen."

  Man van de Match

  Waren de Rode Duivels onder de indruk van al die toeschouwers? Kevin De Bruyne: "Iedereen is dat in de buitenlandse competities gewoon. De hele wereld kijkt mee, maar het belang is nu nog niet zo groot. En als de match bezig is, ben je dat allemaal vergeten."

  De Bruyne werd na de match door de FIFA uitgeroepen tot "Man van de Match". "Dat is leuk, maar ik denk niet dat ik er met kop en schouders bovenuit stak", zegt De Bruyne. "Ik kan veel beter, maar dat is moeilijk in zo'n match. Zeker voor een aanvallende speler."

  "Zullen meer kansen creëren in de andere matchen"

  Voor de Belgen werd de eerste speeldag een echt succesverhaal, met het gelijkspel in Rusland-Zuid-Korea (1-1). "Dat resultaat kan goed zijn voor ons, maar we moeten ook tegen Rusland vol voor de zege gaan. Zo kunnen we Duitsland ontlopen", weet Kevin de Bruyne, die in Duitsland speelt.

  "Ik verwacht ook dat Rusland en Zuid-Korea meer open zullen spelen, waardoor we meer kansen zullen kunnen creëren. Of ik dan centraal speel? Dat moet de coach beslissen."