• home
 • video
 • pas verschenen

  Flipkens 24e reekshoofd op Wimbledon

  Flipkens schopte het vorig jaar tot in de halve finale op Wimbledon.

  Vandaag zijn de reekshoofden voorgesteld voor Wimbledon. Bij de vrouwen trekt Serena Williams de lijst en bij de mannen krijgt Novak Djokovic de voorkeur op nummer een van de wereld Rafael Nadal. Kirsten Flipkens is de enige van de Belgen die reekshoofd is, zij staat op de 24e plaats bij de vrouwen.

  Flipkens, ook de nummer 24 van de wereld, haalde vorig jaar de halve finales op het derde grandslamtoernooi van het jaar. Ze heeft dus een pak (900) punten te verdedigen. Momenteel bereidt ze zich voor op het toernooi van Rosmalen.

  Bij de vrouwen volgt Wimbledon het systeem van de WTA-ranking. Daardoor staat Serena Williams (foto), die vorig jaar in de achtste finales werd uitgeschakeld, op de eerste plaats.

  De Chinese Li Na is het tweede topreekshoofd en de Roemeense Simone Halep vervolledigt de top drie. De Franse titelverdedigster Marion Bartoli zette inmiddels een punt achter haar carrière.

  Bij de mannen volgt de organisatie van Wimbledon een eigen systeem. Ze houden er rekening met de resultaten op grastoernooien van de afgelopen twee jaar. Zo komt Novak Djokovic uit de bus als topreekshoofd voor Rafael Nadal en Andy Murray, die zijn titel verdedigt.

  Vrijdag volgt de loting. In totaal zullen, naast Flipkens, nog drie Belgen het heilige gras van Wimbledon betreden vanaf 23 juni: Yanina Wickmayer (WTA 54), Alison Van Uytvanck (WTA 93) en David Goffin (ATP 104).