• home
 • video
 • pas verschenen

  Bekerwinnnaar Lokeren verzamelt voor eerste training

  Peter Maes: "Ik leg de lat bijzonder hoog".

  De spelers en staf van Sporting Lokeren zijn voor de eerste keer weer het trainingsveld opgewandeld. Coach Peter Maes kon over zijn hele kern beschikken, ook al azen verschillende clubs op zijn spelers. Ondertussen is het Daknamstadion nog een bouwwerf.

  Met negentien spelers en drie doelmannen trapte Sporting Lokeren zijn voorbereiding op het nieuwe seizoen op gang. Peter Maes stuurde zijn troepen meteen twee uur het veld op. Hij wil dan ook beter doen dan vorig seizoen, waarin de club de Belgische beker won.

  "De boodschap is om zo snel mogelijk de focus terug te vinden. Dat wordt niet evident na zo'n seizoen, maar anders word je met de neus op de feiten gedrukt", zei de Trainer van het Jaar 2014. "Ik leg de lat bijzonder hoog, maar dat ligt nu eenmaal in mijn aard. Ik ben ambitieus."

  De volledige kern van Lokeren was aanwezig op de training, ook de begeerde sterkhouders. Sportief directeur Willy Renders wil koste wat het kost de kern bijeenhouden. "Er wordt serieus getrokken aan de mouw van Vanaken (foto), Harbaoui, Scholz en De Pauw en dan noem ik er maar vier. We gaan ze niet voor een peulenschil laten vertrekken."

  Door de bekerwinst mag Lokeren dit seizoen Europa in. Het Daknamstadion wordt aangepast aan de Europese normen, maar ligt er momenteel nog chaotisch bij. Als de werken klaar zijn, is er plaats voor 12.000 supporters.