• home
 • video
 • pas verschenen

  WADA: "UCI heeft regels gevolgd in zaak-Froome"

  Froome mocht in de Ronde van Romandië corticoïden gebruiken.

  Chris Froome kan weer op z'n beide oren slapen. De heisa over een "ongeoorloofde uitzondering van de UCI voor het gebruik van orale corticoïden" bleek maar een storm in een glas water. Het WADA heeft geoordeeld dat de UCI volledig volgens de regels handelde.

  Het Wereldantidopingagentschap WADA had vragen bij de toekenning van een TUE (medische uitzondering) van Wielerunie UCI voor Froome. Volgens een Franse krant had hij een voorkeursbehandeling gekregen en had de medische directeur van de UCI geen commissie geraadpleegd.

  Het WADA spreekt die beweringen nu tegen. "We zijn blij dat de UCI alle regels netjes gevolgd heeft. Deze zaak is gesloten", concludeert het Wereldantidopingagentschap.