Ga naar de inhoud

Delfine Persoon ontvangt haar kampioensgordel van koning Filip

 ma 28 april 2014 15:21
Delfine Persoon werd vandaag gehuldigd voor haar WBC-wereldtitel.
Delfine Persoon werd vanochtend op het Koninklijk Paleis in Brussel gehuldigd door koning Filip voor haar WBC-wereldtitel. "Het is een hele eer om felicitaties van de koning in ontvangst te mogen nemen", zei de wereldkampioene boksen trots.

Persoon veroverde vorige week in Zwevezele de WBC -wereldtitel bij de lichtgewichten. Daarmee kwamen alle wereldtitels in haar handen, ze was eerder ook al kampioene van de WIBF, de IBF en de WIBA.

De 29-jarige boksster werd door de koning gehuldigd. "Ik vind het een hele eer om felicitaties van de koning in ontvangst te mogen nemen. De begroeting was heel hartelijk en koning Filip toonde oprecht interesse voor de bokssport. Hij wist zelfs dat ik mijn kamp op punten had gewonnen."

"Ik had helemaal niet verwacht dat de koning mij ook mijn kampioensgordel zou overhandigen", zegt Persoon verbaasd. "Ik heb hem een paar gesigneerde bokshandschoenen gegeven, maar niet die waarmee ik mijn titel gewonnen heb. Die bewaar ik liever zelf."

"Tevreden met aandacht"

Persoon had zich na haar kamp wat gestoord aan de weinige aandacht die de bokssport volgens haar kreeg. Na de uitgebreide ontvangst bij de koning, reageert de wereldkampioene positiever.

"Meer dan de erkenning van de koning kunnen we niet wensen. Dit is het mooiste bewijs dat ze al het werk dat we geleverd hebben eindelijk appreciëren. We zijn zeker ook tevreden met alle media-aandacht sinds mijn kamp."