• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Walsh: "Even testen of Köteles wakker was"

  Sandy Walsh in duel met Gohi Bi Cyriac.

  De jonge verdediger Sandy Walsh was maandag een van de uitblinkers van Genk. "Ik had geen last van stress", zegt het jeugdproduct van Anderlecht, die ei zo na zijn doelman verschalkte met een kopbal.

  Sandy Walsh is een 19-jarige Nederlander, geboren in Brussel en opgeleid door Anderlecht. In 2011 stapte hij over naar de Genk, waar hij gisteren zijn competitiedebuut maakte in de basiself. Walsh verving centraal in de verdediging de zieke Jeroen Simaeys.

  "Ik was er klaar voor. Ik train al enkele jaren met het eerste elftal en ben blij dat ik eindelijk de kans kreeg", vertelt Walsh aan Sporza.

  "Van zenuwen of stress had ik geen last. Ik was rustig aan de bal. Mijn wedstrijd verliep redelijk goed. Op training begrijpen Koulibaly en ik mekaar goed. Dat hebben we nu ook in de wedstrijd laten zien."

  Op het einde ging het bijna mis. Ei zo na verschalkte Walsh collega Köteles met een kopbal. "Ik wou buitenkoppen, maar raakte de bal niet goed. Even testen of Laszlo nog wakker was", lacht Walsh. "En gelukkig had hij een mooie redding in huis."