• home
 • video
 • pas verschenen

  Ogier wint rally van Portugal en doet goeie zaak

  Ogier doet met zijn zege een uitstekende zaak in de WK-stand.

  Sébastien Ogier heeft de rally van Portugal gewonnen. In de vierde WK-manche van het seizoen hield hij in zijn Volkswagen de Fin Mikko Hirvonen achter zich. Thierry Neuville werd zevende. Ogier doet ook een uitstekende zaak in de WK-stand.

  Hirvonen begon vrijdag het best in Portugal: de Fin stond na de eerste dag aan de leiding met zijn Ford Fiesta. Maar zaterdag maakte wereldkampioen Ogier zijn achterstand goed en zondag bouwde hij zijn voorsprong nog uit.

  Ogier eindigde uiteindelijk met 43 seconden voorsprong op Hirvonen en 1'12" op de Noor Mads Ostberg. Onze landgenoot Thierry Neuville kende een moeilijk weekend en kon uiteindelijk beslag leggen op de zevende plaats.

  De zege van Ogier betekent voor Volkswagen de achtste winst op een rij in het WK rally. De constructeur evenaart daarmee een record van Citroën.

  Ogier verstevigt dankzij de zege in Portugal zijn leiderspositie in de stand van het WK rally. Zijn ploegmaat en dichtste achtervolger Latvala kende een catastrofaal weekend en eindigde pas als veertiende in Portugal. Hij lost daardoor de rol in de WK-stand.