• home
 • video
 • pas verschenen

  Leverkusen zet trainer Hyypiä op de keien

  Sascha Lewandowski neemt het roer over van Hyypiä.

  Samy Hyypiä is niet langer coach van Bayer Leverkusen. De club ontsloeg zijn trainer na de 2-1-nederlaag van vrijdagavond bij Hamburg. Sascha Lewandowski vervangt de Fin.

  Leverkusen is bezig aan een zwak seizoen. Het staat momenteel vierde met 48 punten uit 29 wedstrijden. Na de winterstop kon Leverkusen amper drie keer winnen. De 2-1-nederlaag van vrijdagavond op het veld van Hamburg betekende de druppel voor het bestuur: trainer Hyypiä werd geslachtofferd.

  Sascha Lewandowski neemt over tot het einde van het seizoen. Hij was in 2012 en 2013 nog assistent van Hyypiä, maar werd dan hoofd van de jeugd. Nu keert hij dus terug naar de eerste ploeg om Leverkusen alsnog aan Europees voetbal te helpen.

  "Het was een moeilijke beslissing hem te ontslaan, want hij heeft de voorbije twee jaar goed gepresteerd", zegt sportief directeur Rudi Völler. "Maar door de dramatische resultaten hadden we geen andere keuze. We moeten iets proberen om ons seizoen te redden.