Vermeersch: "Het wordt eerste of derde klasse"

  Vermeersch: "Een toekomst in tweede klasse is er sowieso niet."

  RWDM Brussels is één van de acht tweedeklassers die moeten herkansen voor hun licentie. "Een toekomst in tweede klasse is er sowieso niet", zegt voorzitter Johan Vermeersch.

  Vorige week deed Sporza een rondvraag bij de 18 clubs in tweede klasse. Toen al werd duidelijk dat de situatie van RWDM Brussels niet rooskleurig was. Brussels moest zich samen met 8 andere tweedeklassers opnieuw aanbieden bij de licentiecommissie.

  "Ik ben woensdag ons dossier gaan verdedigen", zegt voorzitter Johan Vermeersch. "In vijf minuten heb ik mijn uitleg gedaan."

  Het staat zo goed als vast dat Brussels ook in tweede zit geen licentie krijgt en dus is een passage voor het BAS (Belgisch Arbitragehof voor de Sport) haast onvermijdelijk.

  "Tegen dan zal er duidelijkheid moeten zijn over de investeerders waar ik op dit moment mee praat. Dat zijn er 2 à 3. Ofwel investeren die en doen we er alles aan om met een goed budget en een sportief plan zo snel mogelijk naar eerste te promoveren, ofwel wordt het derde klasse."

  "In derde klasse speel je op amateurbasis en op dit moment zijn er weinig derdeklassers die happig zijn op een promotie naar tweede, net omdat de situatie daar zo uitzichtloos is."

  "Ik schat de kansen op 50/50"

  "Als je geen budget hebt, moet je ook niet spreken over ambities. Die twee dingen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. We bekijken samen of er nog een toekomst is voor Brussels."

  "Een toekomst in tweede klasse is er sowieso niet en dat maakt het moeilijk om mensen te overtuigen om te investeren. Potentiële investeerders begrijpen het niet dat de situatie zo uitzichtloos is in tweede."

  "Op dit moment schat ik de kansen dat we eruit geraken op fiftyfifty. Tot 30 juni doe ik de opkuis, de lopende financiële zaken. Nadien begint het nieuwe seizoen. Ik ga niet meer bijpassen, het is zinloos om dat te doen zonder enig toekomstperspectief."