• home
 • video
 • pas verschenen

  Trefzekerste doelman kapt straks met voetbal

  Rogerio Ceni neemt straks afscheid.

  Rogerio Ceni, de 41-jarige doelman van Sao Paulo, stopt eind dit jaar met voetballen. Ceni scoorde in zijn carrière liefst 114 doelpunten, een record voor een doelman.

  Rogerio Ceni speelde in zijn profcarrière slechts voor één club: Sao Paulo. Sinds 1992 is hij aan de slag Braziliaanse topclub. Hij stond ook 16 keer tussen de palen bij de Braziliaanse nationale ploeg.

  Ceni is een betrouwbaar sluitstuk, maar raakte bij het grote publiek vooral bekend door zijn fluwelen traptechniek. Op stilstaande fases is de doelman aartsgevaarlijk. In 1.135 wedstrijden scoorde hij 114 keer.

  Ceni werd in zijn loopbaan zes keer verkozen tot beste doelman in de Braziliaanse competitie. In 2005 werd hij op het WK voor clubs, gewonnen door Sao Paulo, uitgeroepen tot beste speler. Met Sao Paulo pakte hij naast drie Braziliaanse titels nog een handvol andere prijzen.