Ga naar de inhoud

Benteke in hetzelfde schuitje als Valdes en Strootman

 vr 4 april 2014 16:19
Benteke mist het WK.
Christian Benteke is niet de eerste bij wie een blessure de Braziliaanse WK-droom uit elkaar laat spatten. Verschillende bondscoaches hebben al zorgen over langdurig geblesseerde spelers.

Al zeker out voor WK

Christian Benteke (België)

Aanvaller Benteke scheurde op 3 april zijn achillespees op training bij Aston Villa.

Victor Valdes (Spanje)

Barcelona-doelman Valdes scheurde op 26 maart de voorste kruisbanden in zijn rechterknie toen hij verkeerd neerkwam tegen Celta.

Kevin Strootman (Nederland)

Ook Roma-middenvelder Stootman mist het WK door een knieblessure. Hij scheurde de voorste kruisband van zijn linkerknie. Dat gebeurde op 9 maart in de match tegen Napoli.

  • Theo Walcott (Engeland): Voor de Arsenal-spits liep het al fout in de eerste week van 2014. Hij liep een knieblessure op in de match tegen Tottenham.
     
  • Bruma (Portugal): De 19-jarige Bruma liep in januari bij zijn ploeg Galatasaray een knieletsel op. Hij speelde nog niet voor Portugal, maar het aanstormende talent werd wel al opgeroepen.

Heel twijfelachtig voor het WK:

  • Colombia: Radamel Falcao
  • Engeland: Jack Wilshere
  • Duitsland: Holger Badstuber, Ilkay Gündogan, Mario Gomez
  • Italië: Giuseppe Rossi
  • Australië: Robbie Kruse

Topspits Radamel Falcao (kleine foto) is de belangrijkste speler met een groot vraagteken achter zijn naam.

De Monaco-aanvaller scheurde eind januari een kruisband in zijn linkerknie. Met hem erbij is Colombia een outsider voor de titel, maar zijn blessure is een fikse streep door de rekening. Zelf gelooft hij er nog in dat hij het WK haalt, maar het wordt nipt.

Bij Duitsland zorgt een trio voor kopzorgen bij bondscoach Joachim Löw. Bayern-verdediger Holger Badstuber en Borussia-middenvelder Ilkay Gündogan staan al heel lang aan de kant en moeten hun comeback telkens maar uitstellen. Mario Gomez viel eind maart uit, maar is nog optimistisch over zijn WK-kansen.