• home
 • video
 • pas verschenen

  Köteles slaapt niet meer: "Ik ben kapot van situatie"

  Laszlo Köteles nam tegen Zulte Waregem zijn plaats in doel weer in.

  Na een blessure stond Laszlo Köteles vorig weekend weer in doel bij een Genk in volle crisis. Hij ging mee tenonder tegen Zulte Waregem. "Dit heb ik nog nooit meegemaakt. Het liefst zou ik al wat dit seizoen gebeurd is, gewoon willen vergeten en volledig vanaf nul beginnen. Maar dat gaat niet", zegt de Hongaarse keeper in Het Laatste Nieuws.

  Zulte Waregem kwam zaterdag simpel winnen in Genk: 0-3. Het was al de achtste nederlaag in 16 thuismatchen dit seizoen. "Normaal slaap ik relatief goed na een match, maar die nacht deed ik geen oog dicht", vertelt Köteles.

  "Ik stelde me telkens weer de vraag wat ik had kunnen doen aan de goals. Maar ook hoe het mogelijk is dat we in deze situatie verzeild zijn geraakt en wat we kunnen doen om eruit te geraken."

  "Dit heb ik nog nooit meegemaakt. De band met de fans is helemaal verzuurd, op het veld lukt niets meer, er hangt zoveel negativisme rond Genk."

  "Daar ben ik echt kapot van. Ik speel hier vijf jaar en deze club is mijn tweede thuis. Niemand wil problemen in zijn huishouden."

  "Hebben niet eens gevoel dat we kunnen winnen"

  De rampzalige resultaten hebben hun impact op alles en iedereen in de club. "De sfeer in de kleedkamer is momenteel slecht. Je voelt dat er geen vertrouwen in de ploeg zit."

  In de eigen Cristal Arena is Genk diep gezakt. "We hebben schrik. Onze tegenstanders lijken wel leeuwen, wij voetballen als angsthazen. Eens op achterstand spelen we verkrampt en paniekerig. Als het vertrouwen weg is, blijft er alleen angst over. Je kunt al eens verliezen, maar niet eens het gevoel hebben dat je kunt winnen, is voor mij het moeilijkste."

  "Het team is altijd belangrijker dan het individu. Maar iedereen afzonderlijk moet wel fris in het kopje zitten en dat is niet het geval. Het liefst van al zou ik alles wat dit seizoen gebeurd is, gewoon willen vergeten en volledig vanaf nul beginnen. Maar dat gaat helaas niet."

  "Druk op Mboyo is ondraaglijk"

  De supporters roeren zich volop en zijn meer dan ontevreden. "Ik begrijp hen heel goed, maar door spelers uit te fluiten, helpen ze ons niet."

  "Neem nu de wissel van Gerkens zaterdag. 20.000 man fluit omdat ze daar niet tevreden mee zijn. Met wat voor gevoel moet Camus dan invallen? Gelukkig is hij mentaal sterk, maar volgens mij zouden de mensen hem beter aanmoedigen."

  "Hetzelfde verhaal met Mboyo. Hij speelt niet goed, dat is een feit, maar hoe kun je verwachten dat hij de wedstrijd kan winnen voor ons als hij vanaf de eerste minuut het gevoel heeft dat hij niets goed kan doen? Die druk is ondraaglijk."

  "Er is nochtans veel kwaliteit"

  Köteles weigert alles tot en met zwart in te zien en koestert een stille, positieve hoop. "Er is veel kwaliteit en op een bepaald moment moet dat er ook uitkomen, dit kan niet blijven duren. Ik heb het gevoel dat eens het eruit komt, we echt zullen ontploffen en met zware cijfers zullen winnen. Maar dat zal bloed, zweet en tranen kosten."