• home
 • video
 • pas verschenen

  Courtois: "Volgend seizoen bij Atletico of Chelsea"

  Courtois wordt geklopt door deze pegel van Neymar.

  Thibaut Courtois was in Barcelona op geen foutje te betrappen. Met enkele goeie saves houdt hij Atletico Madrid in de race voor de halve finales van de Champions League. Na de match sprak onze landgenoot kort over zijn toekomst.

  Met een mooi 1-1-gelijkspel keert Atletico terug naar Madrid. Thibaut Courtois moest zich gewonnen geven op een trap van Neymar, maar hield zijn net voor het overige ongeschonden.

  "We wisten dat het een moeilijke wedstrijd zou worden, zeker na de zware match tegen Bilbao van afgelopen weekend", zei Courtois na de wedstrijd.

  "We moesten veel lopen, maar het resultaat is goed. Alles blijft open voor de terugwedstrijd. 1-1 is een goed resultaat, want we scoren een doelpunt buitenshuis. We hebben al vier keer gelijkgespeeld tegen Barcelona dit seizoen."

  "Hopelijk zijn we tegen volgende week goed gerecupereerd. In ons eigen stadion kunnen we altijd iets meer, want dan is het alsof we met een mannetje meer spelen. We zullen op dezelfde manier spelen: goed verdedigen en op de counter proberen te scoren."

  Op de vraag of Courtois ondertussen al weet waar zijn toekomst ligt, antwoordde hij kort en bondig als volgt. "Volgende week zal daarover gecommuniceerd worden. Maar het wordt 100 procent zeker Atletico of Chelsea."

  Simeone: "Groot strijdershart"

  Diego Simeone, de trainer van Courtois, was ook meer dan tevreden met het gelijkspel in Camp Nou. "Ik ben gelukkig. De jongens hebben opnieuw een groot strijdershart laten zien. Dat, samen met het resultaat, maakt me blij. Thibaut Courtois was ook weer sterk in doel. Hij heeft een enorme toekomst voor zich, want hij kan nóg beter worden."