• home
 • video
 • pas verschenen

  Terpstra verstopt een songtekst in zijn antwoord

  Terpstra citeerde uit de song van Herman Brood en Henny Vrienten.

  Niki Terpstra heeft zich vorige week, na zijn zege in Dwars door Vlaanderen, van zijn culturele kant laten zien. De Nederlander van Omega Pharma-Quick Step begon zijn reactie met de eerste regels van "Als je wint, heb je vrienden" van Herman Brood/Henny Vrienten.

  Terpstra won voor de tweede keer in zijn carrière Dwars door Vlaanderen en werd na zijn triomf geïnterviewd door onze Renaat Schotte. "Wat dacht je, toen je die laatste kilometers afwerkte?", vroeg de Sporza-reporter.

  "Ik keek vooruit, zag niets, ik dacht niet na, ik fietste gewoon. Ik had in m'n benen pijn, maar ja, ik wou de snelste zijn. Ze halen me nooit meer in, ik dacht: verdomd, ik win", waren de eerste woorden van Terpstra's antwoord.

  Een hilarische muzikale knipoog van Terpstra naar de song "Als je wint, heb je vrienden" van Doe Maar-zanger Henny Vrienten en wijlen Herman Brood. Maar op dat moment had (bijna) niemand het door. Tot het Nederlandse tv-programma "De wereld draait door" er gisteren mee op de proppen kwam. Goed gevonden van Terpstra én van DWDD. (Maar eerlijk is eerlijk: vorige week dook het ook al op in enkele columns van Nederlandse kranten(-websites).)

  De reactie van Terpstra en de song van Brood-Vrienten:

  De uitzending van DWDD, met het fragment vanaf 33'00":